Gesloten zorginstelling brengt 150 jobs naar Erembodegem

Op 29 april 2019, over deze onderwerpen: Sociale zaken, Werkgelegenheid, Wonen

Sarah Smeyers
De Stad Aalst verwelkomt een forensisch psychiatrisch centrum op het bedrijventerrein in Erembodegem, waar nu de oude Gates-fabriek staat. “Zo versterken we onze reputatie als zorgstad en creëren we extra werkgelegenheid voor minstens 150 mensen”, zegt Kamerlid Sarah Smeyers . 
 
De federale overheid gaat een nieuw forensisch psychiatrisch centrum oprichten voor 120 geïnterneerden die strafbare feiten gepleegd hebben, maar die niet thuishoren in de gevangenis. Op deze manier krijgen zieke mensen zorg op maat en komt er in de gevangenis weer meer plaats voor criminelen die wél toerekeningsvatbaar zijn.

Het forensisch psychiatrisch centrum wordt gerealiseerd in de oude Gates-fabriek op het bedrijventerrein van Erembodegem. Die locatie blijkt veel beter geschikt dan de site Nederhase in Hofstade, waar eerst aan gedacht werd. Er moet nu geen open ruimte of waardevolle natuur aangesneden worden.
“Oude industrie maakt plaats voor een nieuwe gemeenschapsvoorziening”, zegt Aalsters Kamerlid Sarah  Smeyers (N-VA). “De komst van het centrum zorgt voor 150 extra jobs aan directe tewerkstelling. Daar komen nog extra jobs in toeleveringsbedrijven bovenop. De instelling wordt goed beveiligd. Er zal geen noemenswaardige overlast zijn voor de buurt.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is