Pieter Cassiman

Gemeenteraadslid

Pieter Cassiman werd geboren in 1979 te Gent, maar verhuisde dat jaar nog met zijn ouders naar Nieuwerkerken, deelgemeente van Aalst. Na zijn humaniora op het Sint-Jozefscollege in Aalst, werd hij in 2001 licentiaat (nu Master) in de Geschiedenis aan de UGent. Het jaar nadien behaalde hij aan dezelfde universiteit een bijkomend universitair diploma Meertalige Bedrijfscommunicatie.

Pieter is getrouwd met onderwijzeres Katrien Erauw en heeft twee dochters An-Sofie (°2008) en Ella-Julie (°2012).

Professioneel leven

Tussen 2003 en 2019 was Pieter werkzaam in het bankwezen. In juni 2019 gaf hij zijn professionele carrière een nieuwe en uitdagende wending als diensthoofd Burgerzaken bij de Stad Ninove. Een uitdaging die in het verlengde ligt van zijn interesse in alles wat met politiek te maken heeft.

Politieke activiteiten bij N-VA Groot Aalst

Sinds 2010 is Pieter bestuurslid bij N-VA Groot Aalst, waar hij zich steeds weet in te zetten voor allerhande activiteiten.

Tijdens de legislatuur 2012-2018 was Pieter lid van de Aalsterse OCMW-Raad en werkte hij met voorzitter Sarah Smeyers intensief mee aan een streng, maar rechtvaardig sociaal beleid.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 raakte Pieter met 878 voorkeurstemmen net niet rechtstreeks verkozen als gemeenteraadslid/OCMW-raadslid. Na een vervanging van enkele maanden in 2019 voor collega Sara Van Aken, kwam hij in april 2020 alsnog definitief in de Aalsterse gemeente-/OCMW-raad terecht. Met zijn ervaring als OCMW-raadslid en lid van het Bijzonder Comité Sociale Dienst, wil hij zijn stempel blijven drukken op het sociale beleid van de stad.

Naast het sociaal beleid heeft Pieter ook sterke interesse in openbare werken, ruimtelijke ordening, mobiliteit, toerisme, cultuur en erfgoed.

Nevenactiveiten

Hoewel hij ondertussen al meer dan 10 jaar in de Sint-Annawijk in Aalst woont, blijft Pieter de band met Nieuwerkerken aanhalen als actief bestuurslid van “Nieuwerkerken Leeft!”, een pluralistische vereniging die o.a. culturele activiteiten organiseert en ook een klankbord wil zijn voor alle Nieuwerkerkenaren.