Jobs, jobs, jobs ...

Op 22 december 2023, over deze onderwerpen: OCMW, Sociale zaken, Werkgelegenheid

De snelste weg uit de armoede is het hebben van een job. Daarom zoekt OCMW Aalst voor mensen die een leefloon ontvangen naar een geschikte job die aansluit bij hun vaardigheden, studies en interesses. Soms ontbreken opleiding, werkervaring, taalkennis en/of de juiste werkattitudes. In dat geval kan een ”tewerkstelling artikel 60” een eerste werkervaring bieden. In zo’n traject worden opleiding en begeleiding voorzien op de werkvloer. In veel gevallen kan er na een jaar begeleid werken doorgestroomd worden naar een gewone job.

We hebben jaarlijks gemiddeld 100 tewerkstellingen art.60  op een 40-tal verschillende werkplaatsen. Bij de eigen stads- en OCMW diensten zoals de sociale kruidenier, OCMW onthaal, kinderopvang, groendienst, reinigingsdienst, begraafplaatsen,... maar ook bij externe organisaties zoals de vierde wereldgroep, Steunpunt welzijn, vzw Stroom, MAAT (maatwerkbedrijf), De Loods, Levensvreugde verblijven,... Hierdoor kunnen we gericht op maat werken. 

Vanaf 2024 komen er 3 nieuwe werkplaatsen bij, nl.  vzw Oxfam, kinderopvang Ali Alo en het VTI te Aalst. Bij Ali Alo kan de medewerker bovendien de opleiding tot kinderbegeleider volgen. Na 2 semesters beschikt de medewerker dan over een certificaat om aan de slag te gaan in dit knelpuntberoep.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is