Aalst partner van het project 'European Disability Card'

Op 27 oktober 2020, over deze onderwerpen: Cultuur, Sport

Sinds een aantal jaren ijveren fractievoorzitter Caroline De Meerleer en gemeenteraadslid Pieter Cassiman voor de registratie van de stad Aalst als partner van de European Disability Card.
 
De European Disability Card is een kaart die de toegang van personen met een handicap tot cultuur, sport en vrijetijdsbesteding bevordert en hen daar een aantal voordelen in biedt. Wie erkend is door (of hulp krijgt van) een van de vijf Belgische instellingen die belast zijn met het integratiebeleid voor personen met een handicap, kan de kaart aanvragen. De organisatoren van cultuur-, sport- of vrijetijdsactiviteiten die de kaart accepteren kiezen zelf welke voordelen ze toekennen.

In de vorige legislatuur hebben Caroline en Pieter het voorstel tot toetreding respectievelijk binnen de gemeenteraad en de OCMW-raad opgeworpen. Vorige week werd hun vraag ingewilligd. "Het moet voor iedereen, ongeacht de beperking, mogelijk zijn om aan vrijetijdsactiviteiten in Aalst deel te nemen. Deze registratie stemt ons dan ook zeer tevreden”, besluiten Caroline en Pieter.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is