Stadsmoestuin op De Gendarmerie groeit

Op 8 mei 2019, over deze onderwerpen: OCMW, Sociale zaken

Deze Week

Nu de winter achter de rug is, komt er weer leven in de stadsmoestuin op de Gendarmerie. Voor het tweede seizoen op rij kunnen buurtbewoners een gratis moestuinbak bewerken om groenten en fruit te kweken.

Zo’n twintig buurtbewoners zijn ondertussen begonnen aan hun tweede moestuinseizoen. Het project is een samenwerking van vzw Aalst Troef en De Gendarmerie. De moestuinbakken kunnen gratis gebruikt worden, enkel het plantgoed moet zelf voorzien worden. Het OCMW Aalst wil het grote binnenplein weer ter beschikking stellen van de buurt.

Nieuw dit jaar is een samenwerking met twee sociale organisaties, de sociale kruidenier en Ruyskensveld vzw. Cliënten van de Sociale Kruidenier, het voedselbedelingsconcept van OCMW Aalst, werden warm gemaakt om te moestuinieren. Onder hen zijn er intussen acht personen aan het moestuinieren gegaan en de interesse neemt nog toe. Daarnaast is de Sociale Kruidenier ook gestart met het composteren van zijn groenafval op De Gendarmerie.

Schepen Smeyers: “De samenwerking met de Sociale Kruidenier en met Ruyskensveld past opnieuw volledig in het plaatje van ons sociaal project De Gendarmerie. En dat is: iedereen met elkaar in contact brengen. We maken geen onderscheid, elke Aalstenaar is welkom.”

Om het moestuinseizoen helemaal op gang te trappen, verkocht Boerderij De Loods plantgoed op De Gendarmerie tijdens de Lokaalmarkt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is