Spoedprocedure voor senioren op zoek naar sociale woning

Op 23 oktober 2016, over deze onderwerpen: Wonen

Schepen van Wonen Sarah Smeyers komt met een verkorte procedure voor senioren die op zoek zijn naar een sociale woning. In het Lokaal Toewijsreglement van Aalst komt er een nieuw systeem zodat senioren sneller aanspraak kunnen maken op een sociale woning. “Aalst vergeet de senioren niet”, zegt Sarah. “We zorgen voor wie het meeste zorg nodig heeft”.

Steden en gemeenten krijgen van de Vlaamse Regering de mogelijkheid om eigen accenten te leggen bij het toewijzen van een sociale woning. In een Lokaal Toewijsreglement kunnen steden zoals Aalst een paar eigen regels inschrijven. Schepen van Wonen Sarah Smeyers besloot om de senioren extra aandacht te geven.

Er komt een verkorte procedure voor senioren op zoek naar een sociale woning. Sarah heeft daarover een akkoord met het lokaal woonoverleg en de sociale huisvestingsmaatschappijen. Aalst kreeg ook groen licht van Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans. Aalst kan nu voorrang geven aan 65-plussers. “Mensen die met een klein pensioentje moeten rondkomen, krijgen nu sneller hulp”, besluit Sarah.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is