Plan voor vernieuwde stadswijk beloond met subsidies

Op 5 december 2016, over deze onderwerpen: Gebiedsgerichte Werking, Openbare werken, Ruimtelijke ordening

De Vlaamse Regering steunt het Aalsterse project Immerzeel+ met bijna 5 miljoen euro. Vlaams minister van Stedenbeleid Liesbeth Homans (N-VA) is enthousiast over de plannen van schepen van Ruimtelijke Ordening Caroline Verdoodt (N-VA) en schepen van Wonen Sarah Smeyers (N-VA). “Dit wordt een stedenbouwkundig voorbeeldproject voor heel Vlaanderen”.

Zeg niet langer ‘Immerzeel’, maar wel ‘Immerzeel +’. Het stadsbestuur plant op de Immerzeelsite nieuwe en vooruitstrevende woonvormen, met veel open ruimte en buurtondersteunende functies. “We stappen hier af van de typisch Vlaamse verkaveling”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Caroline Verdoodt. “Op Immerzeel komt een soort wijk van de toekomst. Een duurzaam stadsontwikkelingsproject waarmee Aalst eindelijk eens het voortouw neemt binnen Vlaanderen”.

De Vlaamse regering heeft, na een beoordeling door een onafhankelijke jury, besloten om het project Immerzeel+ te belonen met een subsidie van 4.865.000 euro. De subsidie zal besteed worden aan investeringen in diverse nieuwe voorzieningen zoals een warmtenet, groene ruimte, ondergronds parkeren, de aanleg van fiets- en wandelpaden, een nieuw buurtpark… “De nadruk ligt op kwaliteit en duurzaamheid”, zegt schepen Caroline.

Dankzij de subsidie kan er op Immerzeel gewerkt worden aan een zorgzame buurt, met een mix van verschillende soorten woningen voor verschillende leeftijdsgroepen en soorten Aalstenaars. “Het wordt een warme en gezellige buurt”, zegt schepen van Wonen Sarah Smeyers. “Er komen woningen waarin senioren ook op hun oude dag kunnen blijven wonen. Er komt een aandeel sociaal wonen, voor Aalstenaars die het minder breed hebben. Er komt ruimte voor gezinnen. Kortom, er komt plaats voor iedereen”.

Aalst kan nog maar eens scoren met een ambitieus project dat naar de toekomst kijkt!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is