Openlucht huwen in de 'Tuin van de eeuwige liefde'

Op 2 juli 2021, over deze onderwerpen: Burgerlijke Stand

Nu de gemeenteraad zijn goedkeuring heeft gehecht aan de locatie, hoeven Aalsterse koppeltjes vanaf 3 juli tot midden september niet meer in de trouwzaal te huwen, want schepen en ambtenaar van Burgerlijke Stand Caroline De Meerleer zal dan elke zaterdag, indien de weersomstandigheden het toelaten, huwelijken onder de tempelboom op de achterkoer mogelijk maken.

“We speelden al een geruime tijd met het idee, maar sinds de laatste versoepelingen kunnen we op een huwelijksceremonie buiten meer gasten toelaten dan in de trouwzaal. En dus leek het moment gekomen om dit als alternatief aan te bieden”, aldus De Meerleer.

Dat de zoektocht naar een geschikte plaats niet gemakkelijk is, weet ook gemeenteraadslid Pieter Cassiman, die diensthoofd dienstverlening in Ninove is. “De plaats moet voldoen aan een aantal criteria, wettelijke én praktische”, legt Pieter uit. “Het moet een openbare, neutrale plaats zijn waarvan de Stad het uitsluitend gebruiksrecht heeft en idealiter zijn de nodige praktische voorzieningen aanwezig.” Caroline beaamt dat: “Het is aangewezen in de buurt te blijven van de trouwzaal om op terug te vallen bij plotse weersverandering, een opslagmogelijkheid te hebben voor het materiaal en dat er parkeergelegenheid en sanitaire voorziening in de buurt aanwezig is. Daarenboven is toegankelijkheid ook steeds een aandachtspunt.”

De achterkoer van het stadhuis voldoet aan al deze voorwaarden en biedt bovendien, met de ginkgo biloba, de Japanse noten- of tempelboom, nog een mooie, romantische achtergrond waarvan in het verleden al veel koppels gebruikmaakten voor een fotomoment. “De symboliek van de boom inspireerde Caroline ook tot een nieuwe naam. “Ik spreek niet langer van de tuin op de achterkoer, want ik heb die plaats omgedoopt tot de “tuin van de eeuwige liefde”, zegt Caroline.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is