OCMW voert controlearts in

Op 27 oktober 2016, over deze onderwerpen: OCMW

Het OCMW van Aalst gaat een controlearts sturen naar mensen die ziekte inroepen als reden om niet naar werk te zoeken. Samen met de al langer bestaande controlecel moet de controlearts ervoor zorgen dat alle middelen gaan naar mensen die het écht nodig hebben. “Het belastingsgeld mag niet gaan naar mensen die doen alsof”, zegt OCMW-voorzitster Sarah Smeyers.

Onder impuls van N-VA controleert het OCMW strenger: elke cent moet gaan naar de mensen die dat het meeste nodig hebben. Dankzij N-VA kwam er al een voltijdse controlecel die op fraude jaagt en nu komt er op aandringen van onze ploeg in de OCMW-raad ook een controlearts.

“Cliënten met een doktersattest worden vrijgesteld van het zoeken naar werk of het leren van Nederlands”, legt Sarah uit. “Vroeger konden we twijfelachtige doktersbriefjes niet laten checken. Nu kunnen we bij twijfels een controleartes sturen”.

“De controlearts is een onafhankelijke dokter die medische claims kan natrekken”, zegt OCMW-raadslid Pieter Cassiman, die mee aan de kar trok. “Sociale fraude wordt eindelijk aangepakt in Aalst. Er zijn genoeg mensen die de OCMW-steun echt nodig hebben. De minderheid van malafide cliënten moet er echt uit. De controlearts is een belangrijke stap vooruit”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is