Nieuw zwembad krijgt groen licht

Op 29 juni 2018, over deze onderwerpen: Ruimtelijke ordening, Sport

Caroline Verdoodt
De gemeenteraad heeft de opmaak van het ruimtelijk uitvoeringsplan Zwembadpark definitief goedgekeurd. Opnieuw een belangrijke stap vooruit in de transformatie van Aalst. “We maken werk van een groter, mooier en moderner zwembad, dat bovendien geïntegreerd zal zijn in een groenere omgeving”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Caroline Verdoodt (N-VA).

Het huidige stedelijke zwembad bestaat al 30 jaar en is niet meer aangepast aan de hedendaagse verwachtingen. Er wordt daarom werk gemaakt van een nieuw zwembad. “Dit staat al lang op het verlanglijstje van heel veel Aalstenaars”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Caroline Verdoodt. “We hebben nu een Ruimtelijk Uitvoeringsplan goedgekeurd dat de weg vrijmaakt voor de bouw van een groter, mooier en moderner zwembad”.

De locatie van het zwembad is nu herbestemd tot zone voor recreatie. Dit maakt de transformatie van het zwembad mogelijk. En een transformatie wordt het. Op de plannen onder andere: een bad van 35 m met een beweegbaar ponton (voor kleinere watersporten en zwemlessen), een recreatiebad met glijbanen, een bad voor de kleinste zwemmers (en voor revaliderende patiënten en zwangere vrouwen) en een wellnessgedeelte.

Aalst kan rekenen op subsidies van Vlaams Minister van Sport Philippe Muyters (N-VA). De Stad ontvangt voor het nieuwe gedeelte van het zwembad ruim € 778.000.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is