N-VA en CD&V kibbelen over speeltuintjes

Op 12 juli 2018, over deze onderwerpen: Jeugd

Het Nieuwsblad/Regionaal: Dender,

Meerderheidspartij N-VA beschuldigt schepen van Jeugd Iwein De Koninck (CD&V) van een trage aanpak rond de opwaardering van de Aalsterse speeltuintjes. “Hopelijk is N-VA dan eindelijk bondgenoot om het jaarbudget op te trekken”, reageert De Koninck gepikeerd.

Volgens N-VA-gemeenteraadsleden Caroline De Meerleer en David Coppens is het slecht gesteld met de speeltuinen in Aalst. “Veel speeltoestellen hebben dringend een opfrisbeurt nodig”, stellen ze. “Er is al sinds februari een nota klaar, maar daar hebben de kinderen niets aan. We krijgen van bezorgde ouders heel wat klachten over speeltuintjes die vuil, verouderd, onaangenaam en onveilig zijn.” Ze manen schepen van Jeugd, Iwein De Koninck (CD&V) aan tot actie.

De Koninck kan niet lachen met het verwijt van zijn coalitiepartners. “Alle speelterreinen worden tweewekelijks gecontroleerd”, reageert hij. “Er zijn altijd wel ergens herstellingen nodig, en er zijn ook terreinen waar een herinrichting gepland staat, zoals aan Ten Rozen of Bruulken in Hofstade. Ons hele jaarbudget gaat vaak naar één terrein. Als Aalst echt kindvriendelijk wil worden, zal dit budget gevoelig moeten verhogen. Hopelijk is N-VA daarin dan ook een bondgenoot.” (lds)

lds ■

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is