Masterplan Erembodegem is klaar

Op 4 juni 2020, over deze onderwerpen: Ruimtelijke ordening

De inwoners en verschillende betrokken partijen werden gevraagd naar hun meningen en opmerkingen. Hieruit bleek dat Erembodegem nood heeft aan aangename plekken en door onder meer het sluipverkeer en de grote verstedelijking wordt de leefbaarheid aanzienlijk aangetast.

Schepen Van Ruimtelijke ordening Caroline Verdoodt licht toe: “Het masterplan is afgewerkt. Het geeft een helder beeld over Erembodegem, een dorp met stedelijke trekjes, waar mensen genieten van de kleine dingen van het leven. In deze studie wordt mooi weergeven wat de kwaliteiten en ambities van de deelgemeente zijn en op welke manier de leefbaarheid opnieuw kan toenemen.”

Op korte termijn zullen er enkele projecten uit het masterplan gerealiseerd worden. De eerste stappen worden gezet om de muur van de pastorietuin open te maken en de tuin toegankelijk te maken. Daarnaast wordt er werk gemaakt van de mobiliteitshub aan het Erembodegemse station. Door het invoeren van een knip in de Italiënweg zal het sluipverkeer doorheen Erembodegem ontraden worden.

Gemeenteraadslid Pieter Cassiman: "Dit plan toont aan dat het stadsbestuur ook de deelgemeenten niet links laat liggen. De Erembodegemnaar verdient dit realistische en haalbare plan op maat, waar hij zelf zijn zeg in heeft gehad. We zetten in op het groene en recreatieve karakter van de Dendervallei, waarbij er maximale aandacht is voor wonen, economie en samenleving.”

“Het masterplan is ambitieus en dit is nodig om het unieke karakter van Erembodegem te vrijwaren”, benadrukt schepen Verdoodt.  “We werken niet alleen op lange termijn. De pastorietuin kan een mooie groene ontmoetingsplek met boomgaard en natuurlijke speel- en rustelementen voor onze inwoners van Erembodegem worden. Daarnaast kiezen we er bewust voor om de vele onbebouwde binnengebieden en buurtvelden zoveel mogelijk te vrijwaren van bebouwing en ze om te vormen tot rust- en speelplekken”, aldus de schepen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is