Levenslang thuis blijven wonen dankzij AIPA

Op 7 december 2015, over deze onderwerpen: Senioren, Wonen

Aalst is pionier in de zoektocht naar manieren om senioren langer in hun eigen huis te laten wonen. De meeste oudere mensen willen het liefst zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen in hun eigen vertrouwde huis. Om een comfortabele oude dag te kunnen hebben in dat eigen huis zijn enkele slimme aanpassingen aan en in de woning vaak nodig. Onder impuls van schepen van Wonen Sarah Smeyers speelt onze stad een voortrekkersrol in het onderzoek naar nieuwe innovaties.

Om het onderzoek zichtbaar en tastbaar te maken, is er in Aalst een unieke testwoning gebouwd. Senioren en andere geïnteresseerden kunnen in die omgeving allerlei nieuwe snufjes uitproberen. Uniek is dat je ook echt enkele dagen kan verblijven in de testwoning, zodat de verschillende producten en technieken grondig getest kunnen worden.

De testwoning is te bezichtigen op de opendeurdag op 12 december (Graanmarkt 3, gebouw Pupillen), of na afspraak ook tussen de 1ste en 9de van elke maand. Wie graag een kijkje komt nemen, kan contact opnemen met Peggy De Smedt op het nummer  053/72.31.96.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is