Hondenlosloopzone aan parking Keizershallen helemaal vernieuwd

Op 30 augustus 2023, over deze onderwerpen: Dierenwelzijn

Naar aanleiding van de Dag van de Hond werd de vernieuwde hondenlosloopzone aan de parking Keizershallen in de Beekveldstraat extra feestelijk geopend op dinsdag 29 augustus 2023.

 

Vorig jaar werd een aanzet genomen met de opwaardering van de bestaande hondenlosloopzones. De eerste in rij die helemaal af is, is die in de Bleekveldstraat, aan parking Keizershallen. Burgemeester D’Haese (N-VA) en schepenen De Meerleer (N-VA) en De Gucht (Open VLD) zijn het erover eens: “Een hondenlosloopzone moet een leuke ontmoetingsplaats zijn voor mens en dier. Hondeneigenaars kunnen op die manier zelf ook even ontspannen of een babbeltje slaan en hun geliefde viervoeters dartelen en spelen er vrolijk op los. Deze vernieuwde locatie aan de Beekveldstraat komt daar helemaal aan tegemoet.”

 

Schepen van Dierenwelzijn Caroline De Meerleer is bijzonder tevreden om het nieuwe speelplein voor honden te mogen voorstellen. “Een nieuwe afsluiting, een nieuw sas, nieuwe grasmatten, verschillende leuke spelelementen, daar kan je als hond toch alleen maar van beginnen te kwispelen?! Voor de baasjes is er ook wat lectuur, want er is een nieuw huishoudelijk reglement. Het is belangrijk om die regels na te leven zodat het voor iedereen, zowel de buurtbewoners, de honden als de eigenaars veilig en aangenaam blijft.”

 

"Bij de opening van deze vernieuwde hondenlosloopzone benadrukken we het belang van aandacht voor onze geliefde huisdieren en hun toegewijde baasjes. Deze ruimte is niet alleen een plek voor honden om vrij te spelen, maar ook een ontmoetingsplaats waar vriendschappen tussen mensen kunnen bloeien. Laten we samen zorgen voor een veilige en gastvrije omgeving waarin zowel mens als dier zich thuis kunnen voelen”, aldus burgemeester Christoph D’Haese.

 

En er zijn nog plannen én werken in de volgende maanden. “We gaan ook de andere bestaande hondenlosloopzones verder opwaarderen en op zoek naar nieuwe, grotere locaties. Want in Aalst zijn er wel wat baasjes en beestjes; Aalst is een echte hondenstad! Uit zeer recente cijfers (juni 2023) van Dierenwelzijn Vlaanderen blijkt dat er maar liefst 17.000 geregistreerde honden zijn in Aalst! Na Antwerpen, Gent en Brugge is Aalst de vierde grootste hondenstad. Dus investeren in kwalitatieve hondenlosloopzones is niet meer dan op zijn plaats”, zegt De Meerleer.

 

De feestelijke opening krijgt extra glans omwille van de Dag van de Hond, die afgelopen zaterdag heeft plaatsgevonden. Alle aanwezige honden werden dan ook verwend met een snoepje en een speeltje.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is