Groen licht voor nieuw zwembad

Op 28 juni 2018, over deze onderwerpen: Ruimtelijke ordening, Sport

Het Nieuwsblad/Regionaal: Dender,

Na een bibliotheek, een sportcomplex, een administratief centrum en drie woonzorgcentra heeft Aalst er weldra een nieuw zwembad bij. Het plan werd definitief goedgekeurd door de gemeenteraad. Een buitenzwembad komt er niet, op vraag van de buren.

Het was de laatste sprong - voor het uittrekken van de nodige centen - die het stadsbestuur moest nemen om een nieuw zwemcomplex te kunnen realiseren: de goedkeuring van het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Zwembadpark. Dat gebeurde dinsdag tijdens de gemeenteraad. Het huidige zwembad staat er dertig jaar en is aan vernieuwing toe, maar dat was tot vandaag onmogelijk omdat het complex zonevreemd ligt. De site is nu definitief herbestemd naar een zone voor recreatie. “Daarmee geeft de gemeenteraad nu groen licht voor de bouw van een nieuw Aalsters zwembad”, zegt schepen van Ruimtelijke OrdeningCaroline Verdoodt (N-VA). “Binnen een paar jaar hebben we dus een modern zwembad dat bovendien geïntegreerd zal zijn in een mooie, groenere omgeving.”

Voor de bouw ervan kan Aalst rekenen op 778.000 euro subsidies van Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA). Om dat bedrag te krijgen, moeten de werken wel voor 31 december 2020 starten. Het SportAG wil de werken graag tegen dan klaar hebben. Of het bestaande zwembad

niet volledig gesloopt, maar deels gerenoveerd zou worden en Aalst hiervoor een renovatiepremie van 653.000 euro opstrijkt, moet nog beslist worden.

“Dankzij het nieuwe RUP ligt de weg naar een nieuw zwembad open, met meer zwemoppervlakte voor de jeugd, clubs, revalidatiezwemmers en alle andere Aalstenaars”, zegt schepen van Sport Ilse Uyttersprot (CD&V).

Er komt een zwembad van vijftig meter lang, een bad van 25 bij 35 meter met een beweegbaar ponton voor kleinere watersporten en zwemlessen, een recreatiebad met glijbanen, en een bad voor de kleinste zwemmers, voor revaliderende patiënten en zwangere vrouwen, en een wellnessgedeelte.

“Na enkele bewonersvergaderingen werd besloten om het buitenzwembad uit de aanvraag te schrappen”, zegt Verdoodt nog. “Als dat besluit verschijnt in het Belgisch Staatsblad, dan is het RUP echt van kracht.”

Leen De Smedt ■

Niet buiten zwemmen in nieuw zwembad

Het Laatste Nieuws/Denderstreek,

De Aalsterse gemeenteraad heeft de opmaak van het ruimtelijk uitvoeringsplan Zwembadpark definitief goedgekeurd.

"Om aan de Zwembadlaan een nieuw zwembad te kunnen oprichten diende de grond echter herbestemd te worden naar een zone voor recreatie. Door de goedkeuring van RUP Zwembadpark geeft de gemeenteraad nu groen licht voor de bouw van een nieuw Aalsters zwembad", zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Caroline Verdoodt (N-VA). "Een nieuw zwembad, het is een van de dingen die al langer op het verlanglijstje van menig Aalstenaar stond. Door de goedkeuring van het RUP kunnen we er nu werk van maken. Binnen een paar jaar hebben we dus een modern zwembad dat bovendien zal geïntegreerd zijn in een mooie, groenere omgeving. Na enkele bewonersvergaderingen werd beslist om het buitenzwembad uit de aanvraag te schrappen. Wanneer de beslissing nu verschijnt in het Belgisch Staatsblad is het RUP echt van kracht", vertelt Verdoodt.

"Voor de bouw van het nieuwe zwembad kan de stad rekenen op subsidies van Vlaams Minister van Sport, Philippe Muyters (N-VA). De stad ontvangt voor het nieuwe gedeelte van het zwembad ruim 778.000 euro", zegt Ilse Uyttersprot (CD&V), schepen van Sport.

(RLA)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is