Gemeenteraad Aalst verhuist voor 1 jaar naar de pupillen

Op 30 november 2022, over deze onderwerpen: Toerisme, Gemeenteraad

De Aalsterse gemeenteraad verhuist vanaf september 2023 tijdelijk van het Belfort naar de Pupillensite.

Gedurende minstens een jaar worden er grondige werken uitgevoerd in en rond de vertrouwde raadszaal. “Aalstenaars zijn nu al trots op hun Belfort en straks zullen we nog trotser kunnen zijn”, zegt gemeenteraadsvoorzitter David Coppens. “We gaan dit prachtige monument helemaal bij de tijd brengen. Ondertussen is het publiek welkom om de zittingen te volgen op de Pupillen.”

Het prachtige Belfort op de Grote Markt is een icoon en een visitekaartje van Aalst. Het stadsbestuur investeert er dan ook stevig in. Er zijn bouwkundige ingrepen nodig om het oude monument te bewaren voor de toekomst, maar er worden ook subtiel moderne technieken in functie van duurzaamheid aangebracht en er wordt gestreefd naar een betere toegankelijkheid voor mindermobiele Aalstenaars. 

Het college van burgemeester en schepenen heeft nu in samenspraak met het Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling Aalst (AGSA) beslist dat de gemeenteraad vanaf september 2023 tijdelijk zal doorgaan in een raadzaal op de Pupillensite.

“Ons belfort is een prachtig erfgoedgebouw, dat in de eerste plaats heel wat cultuurliefhebbers aantrekt. Maar erfgoed mag niet enkel mooi zijn om naar te kijken, je moet het ook kunnen beleven. Door binnenin op een hedendaagse manier een verhaal te vertellen willen we het toeristisch potentieel valoriseren en het educatieve en familievriendelijke karakter vergroten. De investering in de restauratie en de publieksontsluiting van het belfort vraagt een tijdelijke sluiting omwille van de werken, maar het vooruitzicht dat we de deuren van een van onze paradepaardjes nadien permanent kunnen open gooien, zal ons deze periode snel laten vergeten”, zegt Caroline De Meerleer, schepen van Toerisme.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is