Een goed voornemen voor 2024: 'Blijf fit'

Op 4 januari 2024, over deze onderwerpen: Senioren, Sport

Nu de kalkoen en gourmet verteerd zijn en de goede voornemens voor het nieuwe jaar zijn uitgesproken, is het tijd voor actie. Schepen van Sport Matthias De Ridder (N-VA) en retroschepen Caroline De Meerleer (N-VA) geven hiervoor het startschot met een uitgebreid aanbod aan Retrosport in 2024. “Uit de resultaten van het ouderenbehoeftenonderzoek bleek dat er vraag was naar een verbeterd sportaanbod voor 55-plussers. En als de Aalsterse 55-plussers meer willen bewegen, dan schieten wij in actie”, zeggen De Ridder en De Meerleer.

De sportdienst pakte dit vast en ging in overleg met het retroteam en de retroraad om het bestaande sportaanbod uit te breiden, met een jaarprogramma tot gevolg. “Er komen extra lessen, bijkomende lessenreeksen en een heruitgave van het zomeraanbod, waarmee we in juli 2023 voor het eerst van start zijn gegaan”, aldus De Ridder. “Onder de naam 'Blijf fit’ vergroten we in het nieuwe jaar het aanbod voor de Aalsterse 55-plussers.” 

Momenteel zorgt team Sport drie keer per week voor een uurtje onderhoudsgym. Die lessen gaan door op maandag van 13u15 tot 14u15 in sporthal Schotte, op dinsdag van 14u tot 15u in sporthal Ten Rozen en op donderdag van 9u30 tot 10u30 in sporthal de Faluintjes. Op maandag en dinsdag is er na de les steeds een halfuurtje badminton voorzien.

“Deze lessen hebben een trouw publiek en blijven dan ook bestaan”, zegt De Meerleer, “maar dit regulier aanbod wordt vanaf nieuwjaar op maandag aangevuld met een les 'rustige conditiegym' om tegemoet te komen aan de noden van de deelnemers. Daarnaast willen we ook elk trimester onze retrogeneratie laten kennismaken met een specifieke sport in een beweegreeks van 10 lessen.”

Tijdens de eerste drie maanden van 2024 zal er op vrijdag van 9u tot 10u aquagym in Aquatopia plaatsvinden. In de maanden april tot en met juni staat op donderdag zelfverdediging en op vrijdag tennis op het programma. Volgens De Ridder stimuleert dit een mogelijke doorstroming naar de sportclubs. “Het is belangrijk om onze Aalsterse sportclubs te betrekken in dit retroaanbod zodat de deelnemers misschien wel goesting krijgen om zich in te schrijven in een van deze clubs”, geeft hij aan. In de zomermaanden wordt er een apart programma op verschillende locaties uitgewerkt, net als de voorbije zomer. Het aanbod voor de tweede jaarhelft wordt momenteel nog voorbereid.

Ook inzake betaling is er meer flexibiliteit voorzien dat vroeger. Op vraag van de deelnemers wordt het abonnement vervangen door een 10-beurtenkaart. Een beweegsessie kost 3 EURO, een deelname aan de aquagym kost 6 EURO. “Een meer gevarieerd en uitgebreider aanbod, een flexibeler betaalsysteem, nu is er geen excuus meer om van die goede voornemens werk te maken en in te schrijven voor het ‘Blijf fit’-programma”, besluit De Meerleer.

Voor meer info kan je terecht bij Aalst Sport, 053 72 38 75, info [at] aalstsport.be of bij het retroteam, 053 72 29 46, retro [at] aalst.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is