De Ronde komt naar Aalst!

Op 28 oktober 2016, over deze onderwerpen: Sport

De Ronde van Vlaanderen zal de volgende 3 jaar door Aalst rijden. Onze stad zal als partnerstad minstens 3 edities volop kunnen meegenieten van Vlaanderens Mooiste. “Magnifieke publiciteit voor onze stad en een bijkomend volksfeest”, glundert burgemeester Christoph D’Haese.

Op weg naar de Vlaamse Ardennen zullen de deelnemers van de Ronde in 2017, 2018 en 2019 ook Aalst passeren. Organisator Flanders Classics zocht bij het uitstippelen van het nieuwe parcours naar gemeenten en steden die echt koers ademen. Het stadsbestuur schoof Aalst naar voor en werd beloond met het statuut van partnerstad. In Aalst wordt de doortocht van de Rond zeker een feest.

“Op 1 en 2 april 2017 kleuren de straten van Aalst geel en zwart”, zegt burgervader Christoph. “Belangrijk: dit wordt een budgetneutrale operatie voor onze stadskas. We kopen een afgesproken aantal VIP-tickets van de organisatie, maar die kunnen we makkelijk doorverkopen”. Na het Natourcriterium krijgt onze stad de komende drie jaar een extra wielerfeest…

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is