Dakloosheid steeds meer een uitdaging

Op 10 februari 2023, over deze onderwerpen: OCMW, Sociale zaken

Net zoals andere centrumsteden wordt ook Aalst geconfronteerd met een steeds grotere vraag naar nachtopvang voor mensen die anders de nacht op straat moeten doorbrengen.

De Stad heeft al lang een samenwerkingsovereenkomst met het CAW om nachtopvang te voorzien. Sinds een paar jaar wordt ook dagopvang voorzien.

Gezien de stijging van de bezettingsgraad in de nachtopvang, meer vragen voor opvang van vrouwen met kinderen, de strenge winter en de verwachting dat de moeilijke financieel-economische situatie de komende maanden het aantal mensen dat een slaapplaats zoekt nog zal doen stijgen is de noodcapaciteit voor de nachtopvang uitgebreid naar 30 bedden. Dat is het maximum dat mogelijk is in de infrastructuur van het Aalsterse CAW in de Lazaretstraat in Aalst.

Sarah Smeyers, schepen van Sociale Zaken: "We willen zoveel mogelijk daklozen helpen en niemand zou de nacht op straat mogen doorbrengen. Toch moeten we er over waken dat we als centrumstad vlakbij Brussel niet de negatieve gevolgen van een falend Belgisch opvangbeleid moeten dragen."

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is