Bakfiets verzamelt voedsel voor Sociale Kruidenier

Op 30 mei 2018, over deze onderwerpen: OCMW, Sociale zaken

Sarah Smeyers
De Sociale Kruidenier trekt voortaan met een bakfiets door het verkeersvrije stadscentrum. Zo kunnen er nog meer producten opgehaald worden bij nog meer handelaars. “De sociale kruidenier bestaat nu 3 jaar en we blijven onze werking verbeteren”, zegt OCMW-voorzitter Sarah Smeyers. “We bieden Aalstenaars in nood concrete hulp aan”.

De Sociale Kruidenier werd opgericht in 2015. N-VA drong al lang aan op een modern alternatief voor de ouderwetse voedselpakketten. Bij de Sociale Kruidenier kunnen Aalstenaars in nood zelf producten selecteren. “Het is een échte winkel, maar zonder de klassieke kassa”, zegt Sarah. “Zo helpen we de mensen die het echt nodig hebben. Alle producten zijn van goeie kwaliteit”.

In de voorbije drie jaar zijn de openingsuren uitgebreid, werd het klantenbestand groter en kwam er een groter en meer divers aanbod. Er is een vast team medewerkers, versterkt door een groep van 25 vrijwilligers. De gloednieuwe bakfiets zal ervoor zorgen dat de sociale kruidenier nog meer overschotten oppikken bij nog meer supermarkten en lokale handelszaken.

De Sociale Kruidenier is voorlopig exclusief voorbehouden aan mensen die het echt nodig hebben. Zij krijgen een lidmaatschap dat 6 maand geldig is. “We willen dat onze klanten zo snel mogelijk weer op eigen benen kunnen staan”, zegt Sarah. “We bieden hen materiële steun, maar ook een gastvrij onthaal, een vriendelijk woord, een uitweg uit het sociale isolement.

Eind volgend jaar zal de sociale kruidenier verhuizen naar De Gendarmerie

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is