Aalsterse koppels verkiezen op zaterdag een openluchthuwelijk onder de Japanse tempelboom in de tuin van de eeuwige liefde!

Op 7 januari 2022, over deze onderwerpen: Burgerlijke Stand

Iets meer dan 60% van de 28 koppels, die tussen begin juli en midden september 2021 in Aalst op zaterdag in het huwelijksbootje traden, hadden de intentie dat te doen onder de Japanse tempelboom op de achterkoer van het stadhuis. “Van de 17 koppels die dat wensten, gaven uiteindelijk 14 trouwlustige paren effectief hun ja-woord in de tuin van de eeuwige liefde” zegt gemeenteraadslid Pieter Cassiman (N-VA) die de cijfers opvroeg bij schepen en ambtenaar van de Burgerlijke Stand Caroline De Meerleer (N-VA). “Voor enkele koppels was het weer een spelbreker en werd alsnog moeiteloos uitgeweken naar de trouwzaal van het stadhuis.”

Gezien de gemeenteraad huwen in openlucht vorig jaar pas eind juni goedkeurde en mogelijk maakte vanaf juli, is Cassiman verheugd dat de schepen, na evaluatie, de intentie heeft om openluchthuwelijken in 2022 al mogelijk te maken van begin mei en dit tot eind september.

Een uitbreiding naar een bijkomende dag – naast zaterdag –  zal nog verder onderzocht te worden in het kader van personeelsinzet, het gebruik van de parking en het kunnen afsluiten van de doorgang. Zo is het belangrijk dat de ceremonie niet gestoord wordt. Daarnaast zijn bijkomende locaties momenteel niet voorzien. “De organisatie van deze openluchthuwelijken dient praktisch en qua personeelsinzet werkbaar te blijven. De locatie op de achterkoer voldoet aan alle noodzakelijke facilitaire voorwaarden (schuilplaats bij regenweer, stockageplaats, elektriciteit, parkeergelegenheid, toegankelijkheid, toiletten, ...) en is tevens een zeer mooie en romantische trouwsetting. Alle koppels die er zijn getrouwd, hebben deze locatie als zeer positief ervaren.” liet schepen De Meerleer aan Cassiman nog weten.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is