Aalst blijft fietsverlichting stimuleren

Op 28 oktober 2015, over deze onderwerpen: Mobiliteit en verkeer, Veiligheid

N-VA blijft hameren op het levensbelang van goede fietsverlichting. “De politie mag de sensibilisering niet terugschroeven”, zegt gemeenteraadslid Caroline De Meerleer. “Preventie als het kan, repressie als het moet”.

Goede fietsverlichting redt levens, zeker nu de donkere wintermaanden aangebroken zijn. “Wie kwetsbaar is op de weg, moet zichtbaar zijn in het verkeer”, vindt Caroline. “Aalst moet een daadkrachtig sensibiliseringsbeleid blijven voeren”.

Uit onderzoek blijkt dat 1 op 3 jonge fietsers niet altijd gebruik maakt van fietsverlichting. “Veel jongeren beseffen niet welke risico’s ze nemen door zonder goede verlichting de baan op te gaan”, zegt Caroline.

De politie van Aalst blijft daarom preventieve én repressieve controles organiseren. Bij controles in scholen blijkt dat er in onze stad nog veel werk aan de winkel is. “We mogen niet opgeven”, stelt Caroline. “De scholen, de politie, het stadsbestuur, de verenigingen en de ouders: iedereen moet blijven hameren op het levensbelang van goede fietsverlichting”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is