1000 km voor Kom op tegen Kanker houdt in 2024 halt in Aalst

Op 27 oktober 2023, over deze onderwerpen: Sport, Zorg

Tijdens de 1 000 km voor Kom op tegen Kanker 2024 is Aalst één van de vier middagsteden. Op de tweede dag van het vierdaagse fietsevenement ontvangt de stad de pelotons met open armen.
 

De 1 000 km voor Kom op tegen Kanker wordt traditioneel gereden tijdens het hemelvaartweekend, volgend jaar van donderdag 9 mei tot en met zondag 12 mei 2024. Dagelijks vertrekken de pelotons vanuit Mechelen voor twee ritten van 125 km. Tussendoor houden ze halt in een middagstad. In 2024 zijn dat Aalst, Glabbeek, Oostkamp en Pelt. Elk deelnemend team zamelt in aanloop naar het evenement minstens 5 500 EUR in voor kankeronderzoek.

 

Kracht en verbondenheid

“Aalst ontvangt de pelotons met open armen op vrijdag 10 mei, de tweede dag van het evenement”, zegt schepen van Sport Matthias De Ridder. “Dit is een unieke kans om de Aalsterse gastvrijheid en gezelligheid in de schijnwerpers te zetten. Kom op tegen Kanker brengt hoop, kracht en verbondenheid naar onze stad. Vorige week verzamelden we tijdens de Dag tegen Kanker nog hartverwarmende boodschappen op een groot geel lint op de Grote Markt. En Aalst heeft ook een band met sporten voor het goede doel, kijk maar naar de Levensloop.”

 

Zjoeven

 “Bloed moet zjoeven, anders val’de slasjelings achteroever, is een gezegde dat ik graag gebruik als het over Aalst als zorgstad gaat”, zegt burgemeester Christoph D’Haese. “Het moet hier vooruitgaan, met topkwaliteit in onze zorg als hoogste prioriteit. Warme zorg voor elkaar zit in ons bloed. Als burgemeester ben ik zeer trots om de pelotons te mogen verwelkomen in onze charmante stad. Ik hoop dat ze door Aalst zullen… zjoeven.” 

 

De komende maanden werken Aalst en Kom op tegen Kanker nauw samen aan het parcours, de eventlocatie, de beleving, de vrijwilligerswerving en de veiligheid.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is