ILvA-voorzitter loopt achter de kar

Op 24 maart 2017, over deze onderwerpen: Wonen

Ilva
Op vrijdag 24 maart kon je ILvA-voorzitter Maarten Blommaert (N-VA) achter de vuilniskar zien lopen. Maarten werd een dagje ingezet om de blauwe PMD-zakken in te zamelen. “Ik wou aan den lijve ondervinden hoe zwaar het werk van onze vuilnismannen is”, zegt Maarten. “Mijn respect voor de mensen van ILvA is alleen maar groter geworden”.
 
Bij vuilnisintercommunale Land van Aalst werken heel wat mensen met uiteenlopende taken. De mensen van de inzamelploegen doen heel wat ander werk dan de administratie, bijvoorbeeld. Om het wederzijds begrip tussen de diensten te versterken, werd er op vrijdag 24 maart een inleefdag georganiseerd. Een 20-tal bedienden en bestuursleden liep die dag mee met de inzamelploeg. Ook voorzitter Maarten Blommaert was van de partij.
 
“ILvA moet een efficiënte organisatie zijn”, zegt Maarten. “We kunnen alleen maar een geoliede machine zijn als we goed op elkaar afgestemd zijn: als we elkaar kennen en weten wat elkaars job inhoudt. Beslissingen van de Raad van Bestuur hebben een impact op de mannen die achter de kar lopen. Het is dus belangrijk dat je die wereld een beetje kent”.
 
Al heeft Maarten ook wel een beetje geluk gehad… “We konden werken onder een stralend lentezonnetje. Maar de ILvA-inzamelploegen rukken ook uit in guur weer. We hadden nog een tweede geluk: bijna alle PMD-zakken waren perfect goed gestorteerd. Ik heb maar weinig rode stickers moeten kleven. Mensen sorteren duidelijk steeds beter!”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is