Zwaai jij straks de scepter in Aalst

Op 15 oktober 2022, over deze onderwerpen: Carnaval, Toerisme

Ieder jaar zakken in februari tienduizenden carnavalsliefhebbers af naar het centrum van Aalst om samen naar de stoet te kijken en drie dagen feest te vieren. Het geheime recept achter het grootste carnaval van ons land? Dat ontdek je vanaf 15 oktober op een ongeziene manier dankzij ‘Zwaai de scepter, de magische carnavalswandeling’. Een verrassende en interactieve tocht doorheen het stadscentrum van Aalst neemt je ook de andere 362 dagen van het jaar mee in het grote verhaal van Aalst Carnaval.

 

Magie in onze carnavalsstad

Op verschillende locaties in de stad wordt een figuur of vereniging, die je terugvindt in het nieuwe carnavalsbeeld en die een prominente rol speelt tijdens carnaval, uitgelicht. Tijdens deze route activeer je met je eigen prinsenscepter geluid, video en animatie die je helemaal onderdompelen in het grootste volksfeest van ons land. Zo word je onder een gigantische lampenkap (het hoofddeksel van de voil jeanet) verwelkomd in het Aalsters dialect en word je in de levensgrote scepter op de Grote Markt via een bruisende video meegezogen in het​ feestgedruis. 

“Kom dat zien, want dit is nog nooit gezien”, zo kondigt een fiere schepen van Toerisme Caroline De Meerleer (N-VA) de magische carnavalswandeling aan. “Op een hedendaagse manier willen we de bezoekers laten ontdekken wat carnaval in Aalst is en voor de Aalstenaar betekent. Waarom is vakmanschap, lef, satire en creativiteit eigen aan Aalst, Aalst carnaval en de Aalstenaar? Daarop krijg je een antwoord als je zelf de scepter zwaait. Zowel rasechte carnavalisten als gezinnen met jonge kinderen, een groep vrienden of collega’s, elkeen zal worden ondergedompeld in de carnavalsbeleving die op de verschillende hotspots in de stad wordt gecreëerd.”

Ook burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) is vol lof over het resultaat. “Opnieuw een stapje vooruit in de modernisering van Aalst Carnaval. Een bijzonder creatief nieuw concept en initiatief, dat vele carnavalsharten sneller zal doen slaan. Aalst Carnaval brengen we zo dichter bij de mensen op een uiterst interactieve en ontspannende manier.”

 

Start op 15 oktober

Vanaf zaterdag 15 oktober start de verkoop van de magische carnavalswandeling in het infokantoor van Visit Aalst op de Hopmarkt 51, 9300 Aalst. Het infokantoor is 7/7 geopend. Op werkdagen van 9 uur tot 17 uur, op zaterdag van 10 uur tot 17 uur en op zondag van 13 uur tot 17 uur. De magische carnavalswandelbrochure met handgemaakte scepter is te koop tegen 15 EUR per gezelschap. Wens je geen scepter, dan kan je de brochure met magische activatiekaart aankopen voor 5 EUR.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is