Zin in een retrodate?

Op 10 februari 2023, over deze onderwerpen: Senioren

Het is bijna Valentijn, dus de ideale periode om harten sneller te laten slaan. Heb jij ook een voorliefde voor retro of wil je jouw passie voor onze stad omzetten in een concreet engagement?

“Dan heb ik een aantrekkelijk aanbod voor jou: meewerken aan de uitbouw van de stedelijke adviesraad voor senioren, Retro. Ik hoop in jou een enthousiaste partner te kunnen vinden”, zegt retroschepen Caroline De Meerleer.

Voor wie nu zijn of haar wenkbrauwen fronst, hier volgt meer tekst en uitleg. De ouderenadviesraad bestaat reeds, maar is toe aan een echte doorstart. Door COVID heeft deze adviesraad immers een aantal jaren stil gelegen. “Meer dan 33% van de Aalsterse bevolking bestaat uit 55-plussers. Dat is een immens aandeel. Maar dit is geen homogene groep. Zowel qua interesses, mobiliteit, noden en behoeften is er een grote diversiteit. En daar moeten we in het kader van de beleidsuitvoering ook de nodige rekening mee houden. Daarom willen we met gemotiveerde en geïnteresseerde inwoners de draad weer oppikken en de vernieuwde retroraad vorm geven.”

Concreet wil Caroline dus een oproep doen naar burgers die mee willen bouwen aan Aalst als een aantrekkelijke leeftijdsvriendelijke stad. Wie zin heeft in een nieuwe uitdaging, geboren is in of voor 1968, kennis en expertise heeft in bepaalde domeinen zoals publieke ruimte, mobiliteit, wonen, sociaal-culturele participatie, respect en sociale inclusie, maatschappelijke participatie, communicatie of gezondheid en zorg, mag zich laten horen! Voor meer info, antwoorden op vragen of het indienen van jouw kandidatuur, stuur een mailtje naar retro [at] aalst.be. “En wie weet komen we tot een ‘first retrodate’”, zegt Caroline met een knipoog.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is