Wandel op de tonen van de Aalsterse soundtrack

Op 17 augustus 2023, over deze onderwerpen: Toerisme

Wandel op de tonen van de Aalsterse soundtrack

 

Wist je dat elke stad een eigen soundtrack heeft? En ken je die van Aalst nog niet? Dan moet je op zondag 20 augustus zeker deelnemen aan de gloednieuwe stadswandeling die Visit Aalst heeft uitgewerkt rond de muzikale geschiedenis van onze stad. ”Een deel van onze cultuur, waar muziek in zit, zet Visit Aalst graag in de schijnwerpers. Laat je tijdens deze zomerse zondagwandeling dan ook meedrijven op bekende en iets minder bekende, maar unieke Aalsterse klanken.” Zo kondigt schepen van Toerisme Caroline De Meerleer (N-VA) deze nieuwe themawandeling ‘Muzikale wandeling op Aalsterse tonen’ aan.

 

In Aalst vormen de deuntjes van de beiaardklok de onmiskenbare basis van de dagelijkse achtergrondmuziek. Meer zelfs, deze deuntjes hebben vele Aalstenaars voorzien van inspiratie voor hun eigen nummers. Componisten, kerkkoren, rockbands, kleinkunstenaars, dansensembles en dj’s zorg(d)en voor magische momenten. Sommigen verover(d)en de wereld en zijn in ons collectief geheugen gebrand. “Aalsterse muziek maakt deel uit van onze cultuur en zit sterk verweven in ons DNA. En toch staan we er, bij het horen van bepaalde liedjes, in welk genre dan ook, niet altijd bij stil bij dat die van Aalsterse makelij zijn. Ongetwijfeld word je tijdens de wandeling verrast door de creativiteit die ook op muzikaal vlak in Aalstenaars schuil gaat”, zegt De Meerleer.

 

Op zondag 20 augustus wandel je met een stadsgids door de muzikale geschiedenis van Aalst en ontdek je het verhaal achter heel wat composities en hits. Intergalactisch of intiem, dansend of stil genietend maar vooral typisch Aalsters.

 

Praktische info

Vooraf inschrijven is noodzakelijk via Visit Aalst - Overzicht rondleidingen

Startplaats : toeristisch infokantoor, Hopmarkt 51 te Aalst Startuur : 14 uur

Duur wandeling : 2 uur

Prijs per deelnemer : 5 EUR voor volwassene, 2.5 EUR voor kind en 1.5 EUR voor uitpashouders met kansenstatuut

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is