VZW BEA moet de energiefactuur bewaken

Op 19 april 2016, over deze onderwerpen: Energie

Gemeenteraadslid David Coppens (N-VA) wil de kennis en de kunde van de vzw BEA inzetten om Aalstenaars te beschermen tegen mogelijk malafide praktijken van energieleveranciers. “Ik ben bezorgd dat sommige energieleveranciers hun klanten in de luren proberen te leggen”, zegt David. “VZW BEA kan de belangen van de Aalstenaars helpen beschermen”.

David baseert zich op zorgwekkende berichtgeving in de media. Energieleveranciers zoals Electrabel, Essent en Luminus zouden op slinkse wijze proberen om hun klanten zo vaak mogelijk het hoogste tarief aan te rekenen. Het gaat om sluwe verkoopstechnieken, zoals de goedkoopste producten enkel online beschikbaar stellen, of het verplichten van een domiciëlering. De duurste tariefformules zouden consequent opgedrongen worden.

“We hebben met vzw BEA het perfecte instrument om de Aalstenaars te helpen beschermen”, zegt David. In het verleden fungeerde de vzw al als aanspreekpunt voor mensen met vragen over hun energiefactuur. “Aalstenaars moeten hun dossier kunnen aftoetsen bij onpartijdige experts”, vindt David. “We moeten kritisch blijven kijken naar de marktprijzen”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is