Vernieuwd Esplanadeplein moet Aalst verder verfraaien

Op 25 april 2016, over deze onderwerpen: Openbare werken, Ruimtelijke ordening

N-VA Aalst gaat voluit voor een grondige vernieuwing van het Esplanadeplein, waarbij de auto’s onder de grond verdwijnen in een parkeergarage. Fractieleider Kristof Devos heeft in de gemeenteraad aangedrongen op een ambtieus plan, waarbij alle huidige functies van het plein én de Sint-Jozefkerk behouden blijven.

Een vernieuwing van het Esplanadeplein zal het aangezicht van onze stad verder verfraaien. De auto’s verdwijnen onder de grond, er komt meer parkeerruimte voor winkelende bezoekers, er komt meer groen en meer verkeersveiligheid. “Met dit bestuur hebben we opnieuw ambitie in Aalst”, zegt Kristof. “We hebben al veel stadsvernieuwingsprojecten op de rails gezet. Tijd om ook het Esplanadeplein aan te pakken”.

Kristof wil samen met alle partijen in de gemeenteraad werken aan een plan met een breed draagvlak. “We moeten oog hebben voor een goeie verkeerscirculatie, een slimme verbinding met de Kattestraat, voldoende ruimte voor de foorkramers die al jaren op het plein staan, mooie groene elementen. Dit kan een prachtig project worden: een nieuw visitekaartje voor onze stad”.

De vernieuwing van het Esplanadeplein zal pas in de volgende legislatuur gerealiseerd worden. “Met N-VA Aalst gaan we er alles aan doen om dit dossier nu al goed voor te bereiden. Onze stad verdient verdere vernieuwing en verfraaiing”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is