Toerisme Aalst ontvangt eerste exemplaar van de nieuwe Riebedebie-pocket

Op 3 februari 2021, over deze onderwerpen: Toerisme

Meer dan 600 attracties en musea in één handige pocket!
Met de krokusvakantie in zicht lanceert de ‘Koepel van Attracties & Musea’ de enige complete toeristische gids voor een dagje uit in Vlaanderen en Brussel. Een museumbezoek plannen of een culturele uitstap in het verschiet? Een sportieve dag op de kalender of gewoon een dagje plezier en ontspanning? Dan helpt deze gloednieuwe gids jou zeker en vast op weg! “Dankzij de nieuwe Riebedebie pocket ontdekken toeristen populaire maar ook minder gekende attracties en musea in Vlaanderen, ook in Aalst”, aldus schepen van Toerisme Caroline De Meerleer (N-VA).


De gloednieuwe Riebedebie-pocket is net van de persen gelopen. Gisteren mocht Caroline De Meerleer, schepen van Toerisme in Aalst, het eerste exemplaar in ontvangst nemen uit de handen van Bart Vermeulen, directeur van de Koepel van Attracties & Musea. Binnenkort ligt de 208 pagina’s dikke inspiratiegids in de rekken van elk toeristisch infokantoor of aan de onthaalbalie van een attractie of museum. Deze praktische gids voor (ont)spannende uitstapjes met het hele gezin is gratis te verkrijgen.
“Met de Riebedebie pockets levert de Koepel van Attracties & Musea jaarlijks een handig overzicht aan te ontdekken activiteiten dichtbij of iets verder weg van huis,” legt Caroline De Meerleer uit. “Vandaag zijn we meer dan ooit op zoek naar beleving in de eigen regio. Zo’n pocket is dus de ideale gids voor wie graag eens uit zijn kot komt. Warm aan te bevelen zijn de pagina’s 95 en 96”, zegt een chauvinistische schepen.
De Koepel van Attracties & Musea bundelde de meest actuele informatie van meer dan 600 musea, attracties en bezoekerscentra in Vlaanderen en Brussel. Directeur Bart Vermeulen is dan ook fier: “De Riebedebie-pocket 2021 is een frisse en inspirerende gids met praktische en gedetailleerde info over het aanbod, de accommodatie en de comfortvoorzieningen als bereikbaarheid, parkeermogelijkheden, toegankelijkheid, enz.”
Voor wie nog meer wil weten over een bepaald museum of specifieke attractie kan terecht op de Riebedebie-website www.riebedebie.be. Je leest er ook boeiende reportages van Riebedebie-reporters die vertellen over hun persoonlijke ervaring en beleving met het eigen gezin.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is