Strijd tegen sluikstorten fors opgevoerd

Op 29 maart 2018, over deze onderwerpen: Sluikstorten en zwerfvuil

Christoph D'Haese
Er zijn al 6 sluikstorters geïdentificeerd dankzij de 5 nieuw aangekochte mobiele camera’s. Samen met de vaste camera’s in de binnenstad vormen de mobiele camera’s een krachtig instrument om mensen te betrappen op sluikstorten, overlast of andere inbreuken op de openbare orde.

Aalst bouwt aan een moderne, gezellige centrumstad. Er is in dat plaatje geen plaats voor zwerfvuil. “Onze stad is eindelijk weer aan het bloeien”, zegt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA), “Dat zwerfvuil moet echt stoppen. Ik laat al het harde werk niet verloren gaan door burgers met kwade bedoelingen, die geen respect hebben voor hun eigen stad”.

Er worden nu mobiele camera’s ingezet om sluikstorters op heterdaad te kunnen betrappen. Deze verplaatsbare camera’s kunnen bovendien gebruikt worden op plaatsen waar de vaste camera’s tijdelijk defect zijn.

De inzet van mobiele camera’s werpt nu al vruchten af. Onlangs werden er gedurende 3 weken 2 mobiele camera’s ingezet in de Gasthuisstraat. De sluikstorters werden eerst een tijd geobserveerd en vervolgens werden ze op heterdaad betrapt. Eén van de verdachten werd al enkele weken in het oog gehouden, omdat hij enorme hoeveelheden afval gedumpt had.

Als de camera’s niets gezien hebben, dan wordt het zwerfvuil “op de ouderwetse manier” onderzocht. Zo zijn er dit jaar al 49 sluikstorten grondig doorzocht naar overgebleven adresgegevens. Aan de hand van snippers en andere resten werden er 27 processen-verbaal opgesteld.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is