Stad geeft gigantische impuls aan kwalitatieve sportinfrastructuur van verenigingen

Op 1 juni 2023, over deze onderwerpen: Sport

De Stad Aalst levert ook dit jaar een enorme inspanning om de sportinfrastructuur van lokale verenigingen te verbeteren door middel van investeringssubsidies.

Schepen van Sport Matthias De Ridder: "Investeringssubsidies creëren financiële mogelijkheden voor sportverenigingen met eigen sportinfrastructuur, waardoor ze kwalitatief onderhoud en uitbreidingen kunnen realiseren. Het verheugt me dat clubs meer dan ooit gebruikmaken van dit ondersteuningsmechanisme en daarmee steeds meer focussen op duurzame investeringen." In totaal verstrekt de Stad een bedrag van €367.000 aan subsidies.

Schepen De Ridder benadrukt de positieve impact van deze subsidie: "Door middel van dit reglement investeren de Stad en de sportverenigingen gezamenlijk in de infrastructuur. Zo werken we samen een breed en kwalitatief sportaanbod uit.”

Dit jaar werden maar liefst 30 aanvragen goedgekeurd, waarbij de totale investeringen in infrastructuur oplopen tot meer dan €734 000. Matthias De Ridder: "Deze investeringen omvatten onder andere de (her)aanleg van diverse tennis-, padel- en voetbalterreinen, verbeteringen aan kleedkamers, het plaatsen van ledverlichting en de opwaardering van sanitair. Zeer uiteenlopende zaken die toch stuk voor stuk broodnodig zijn om een meer kwalitatief sportaanbod te creëren. Ik ben alvast heel enthousiast: het feit dat steeds meer sportverenigingen met onze steun steeds meer willen investeren in eigen infrastructuur, toont aan dat de sportverenigingen vol willen gaan voor de toekomst.”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is