RUP Mijlbeek goedgekeurd

Op 24 februari 2020, over deze onderwerpen: Ruimtelijke ordening

De gemeenteraad keurde dinsdagavond het ruimtelijk uitvoeringsplan 'RUP Mijlbeek' definitief goed.


Met de goedkeuring van dit RUP kan er vormgegeven worden aan het concept van een zorgwoonwijk die de functies wonen en zorg dichter bij elkaar brengt. De huidige Florasite wordt een mix van wonen en zorgfuncties, terwijl in de zone van rusthuis Mijlbeke zal ingezet worden op de zorg van sterk zorgbehoevenden en aan de Moorselbaan komen functies die het ziekenhuis en het rusthuis zullen ondersteunen.


Caroline Verdoodt, schepen van Ruimtelijke Ordening: “Naar aanleiding van het openbaar onderzoek werden er enkele bezwaren geuit. Aan de bezorgdheid van de bewoners aan de Moorselbaan werd tegemoet gekomen. Ook basketclub Okapi zat met vragen omtrent het nieuwe RUP, maar zij kunnen op optimale wijze blijven gebruik maken van het Forum. De omgeving van Mijlbeek wordt in de toekomst een plek met levensloopbestendige woningen en allerhande zorggerelateerde functies.”


Gemeenteraadslid Yasmine Deghels staat 100% achter het RUP Mijlbeek: “Met dit ruimtelijke uitvoeringsplan zetten we ons imago van zorgstad andermaal in de verf. Wat me ook enorm verheugt, is de aanleg van een publieke parkzone op de Florasite en de opwaardering van het Zwembadpark.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is