Realisatie Electrabelsite hertekent skyline van de stad aan de Dender

Op 1 mei 2023, over deze onderwerpen: Ruimtelijke ordening

Er is een nieuwe stap voor de realisatie van het RUP Electrabelsite.  De gemeenteraad heeft het aangepaste ontwerp definitief goedgekeurd.

Er werd rekening gehouden met het openbaar onderzoek en de adviezen. De zone is bestemd voor stedelijke activiteiten, wonen en hierbij de verwante activiteiten. Schepen Maarten Blommaert beklemtoont de meerwaarde voor de stad. “Concreet willen we beeldbepalend erfgoed behouden en wijzigt de inplanting van de gebouwen om betere groenverbindingen te realiseren. Er is ook mogelijkheid voor kleinere ambachten tot 400m², naast voorzieningen voor dagrecreatie, kantoren, hotel en vrije beroepen. Een deel van het ketelhuis rechtvaardigt een sloop, zeker omdat deze een meerwaarde is voor de ruimtelijke kwaliteit. Er moet ook een fysieke verbinding zijn tussen de geplande hoogbouw en de turbinehal." Net om deze laatste te vrijwaren werd gekozen voor de hoogbouw. “Het wordt een landmark voor de stad”, aldus nog de schepen van ruimtelijke Ordening.

De plannen passen perfect in de visie van de Stad over het ruimer gebied 'De Kaaien', een nieuw zicht op de Dender. De locatie werd jaren terug nog uitgeroepen tot de lelijkste plek in Aalst. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is