Plan je zondagse Aalsterse uitjes in 2022 nu al in!

Op 12 januari 2022, over deze onderwerpen: Toerisme

Hoe goed ken jij Aalst? Wat is de geschiedenis van Aalst ? Wat is hier vroeger allemaal gebeurd? Welke spannende, grappige of droevige verhalen zijn er over de stad te vertellen? “Ook in 2022 tonen onze gidsen je elke eerste zondag van de maand de bijzonderste hoeken, kanten en verhalen tijdens een wandeling of fietstocht,” kondigt schepen van Toerisme Caroline De Meerleer (N-VA) aan. “Schrijf je daarom tijdig in voor een van de zondagse wandelingen of fietstochten en ontdek Aalst eens op een andere manier!”

 

Elke eerste zondag van de maand nemen de Aalsterse stadsgidsen je mee tijdens een boeiende wandeling en ontdek je een ander Aalsters thema. Tijdens de zomermaanden juli, augustus en september staat er zelfs elke zondag een wandeling of fietstocht op het programma. “Het aanbod aan gegidste wandel- en fietstochten is ook in 2022 zeer divers. Niet alleen voor de toeristen een aangename kennismaking met de toeristische troeven van onze stad, maar ook voor de Aalstenaars zelf is deze namiddag verrassend en doorspekt van interessante weetjes,” zegt De Meerleer.

Ken je klassiekers

Elke rondleiding draait rond een specifiek thema. Daar zitten klassiekers tussen die een zeer ruime doelgroep kunnen boeien, zoals de carnavalswandeling (6 februari) of ‘in de voetsporen van Daens’ (3 april, 17 juli of 25 september) en de literaire Boonwandeling (6 november). Of je kan ook met de fiets de boeiende verhalen ontdekken over de belangrijke rol van de stad in de textielindustrie (31 juli) , de bloementeelt in Moorsel (21 augustus) en de hopteelt in Meldert (4 september).

Verrassende nieuwkomers

Ook dit jaar zijn er enkele verrassende nieuwkomers in het aanbod. Zo gingen de stadsgidsen aan de slag met de rijke Aalsterse geschiedenis van de rederijkers (5 juni), in kader van het feestjaar van de rederijkerskamer der Catharinisten. Dacht je dat de slogan ‘Aalst zorgstad’ nagelnieuw was? Op 6 maart gidsen we je graag door het zorgverhaal van Aalst, dat al begon in de 12de eeuw. Of wat dacht je van een fietstocht langs de meest bijzondere logeeradresjes van Aalst? Ook achter de gevels van onze fijnste B&B’s schuilen immers heel wat verhalen. De wandeling met extra kindvriendelijke verhalen en opdrachten die de stad vorig jaar voor de vakantie ontwikkelde, wordt hernomen (kind op kop op 7 augustus).

Praktische info

Je vindt alle geplande themawandelingen terug  op www.visit-aalst.be of in het toeristisch infokantoor, Hopmarkt 51 te Aalst. De deelnameprijs bedraagt 5 euro voor volwassenen; 2,5 euro voor kinderen jongeren dan 12 jaar en 1,5 euro voor Uitpashouders met kansenstatuut. Inschrijven vooraf.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is