Oproep naar 55-plussers die deze zomer op pad willen gaan.

Op 2 juni 2022, over deze onderwerpen: Senioren

De Stad Aalst gaat op zoek naar enquêteurs die deze zomer op pad willen gaan met een vragenlijst. De enquête kadert binnen het ‘ouderenbehoefteonderzoek’, ontwikkeld door de Vrije Universiteit Brussel. Schepen van Senioren Caroline De Meerleer start dit onderzoek als stapsteen naar een toekomstig retrobeleid. “Het is belangrijk dat we zoveel mogelijk 55-plussers warm kunnen maken om op pad te gaan en zo de concrete noden en behoeften van deze doelgroep te enquêteren.”

Ben jij ouder dan 55 en ben je op zoek naar een sociale tijdsbesteding deze zomer? Dan kan je je tegen 17 juni melden als enquêteur om tussen eind juni en eind augustus op stap te gaan om bij een tiental senioren een vragenlijst af te geven en weer op te halen.

Hoe werkt het? Je krijgt een adressenlijst en een brief van de Stad die je bezoek aankondigt. Kort nadien bied je je als enquêteur aan om de vragenlijst te overhandigen en je maakt onderling een afspraak voor een ophaalmoment. Enkel op uitdrukkelijke vraag mag je als enquêteur bijstand verlenen bij het invullen. Om je te legitimeren als enquêteur krijg je een kaart mee. Vooraf worden de enquêteurs voor hun opdracht opgeleid.

Wie meer info wil, kan hiervoor mailen naar schependemeerleer [at] aalst.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is