Opening Aquatopia: iedereen gaat erop vooruit

Op 4 oktober 2021, over deze onderwerpen: Sport

Vandaag, 4 oktober, is het eindelijk zover: fase 1 van Aquatopia opent haar deuren voor clubs en scholen. Aquatopia biedt de zwemmer meer dan het dubbele aan zwemwater met een 50m- en een 25m-bad, waardoor de particuliere zwemmer voortaan altijd terecht kan in het nieuwe zwembadcomplex.

 
Aquatopia biedt de zwemmer meer dan het dubbele aan zwemwater tegenover het oude zwembad. “Het aantal zwemuren en beschikbare banen gaat er voor iedereen op vooruit. De gewone zwemmer kan binnen de openingsuren voortaan altijd terecht in Aquatopia om baantjes te komen trekken, wat een hele verbetering is tegenover vroeger”, aldus schepen De Ridder. “Ook clubs en scholen hebben meer mogelijkheden inzake bezetting van banen.”

De recreatieve zwemmer kan op weekdagen tussen 6 en 21 uur en in weekenden tussen 7 en 18 uur terecht in Aquatopia in het Raymond- (50m) en/of het Ilse-bad (25m). Het zal op voorhand geweten zijn welk bad wanneer opengesteld wordt voor het publiek. “Een planning uitwerken waar iedereen kon gehoord worden, was een hele puzzel. We zijn dan ook niet over één nacht ijs gegaan om deze definitief af te kloppen. Vandaag hebben we een complexe planning, die vanaf 4 oktober grondig getest zal worden. Zo kunnen we nog bijsturen waar nodig tegen 29 oktober, wanneer we het publiek ontvangen”, besluit de schepen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is