OCWM-raad evalueert sociale kruidenier

Op 10 februari 2016, over deze onderwerpen: OCMW

Bijna 600 gezinnen vinden de weg naar de sociale kruidenier. Dat blijkt uit de evaluatie die de OCMW-raad afgelopen maandag kreeg. De sociale kruidenier biedt gezinnen die het financieel moeilijk hebben diverse zuivelproducten, groenten, fruit en droge voedingswaren aan.

Aanvankelijk waren er enkele bekommernissen dat het nieuwe enverplichte sociaal-maatschappelijk onderzoek door het OCMW, mensen in nood zou uitsluiten. “Uit de cijfers blijkt dat dit niet het geval is. Opdit moment is het zo dat zelfs meer gezinnen gebruik maken van deze moderne manier van voedsebedeling. Mensen in nood vinden wel degelijk de weg naar de sociale kruidenier en krijgen voedingspakketten op maat”, zegt OCMW-raadslid Yasmine Deghels.

OCMW-voorzitter Sarah Smeyers: “Het  verplicht sociaal-maatschappelijk onderzoek heeft verschillende voordelen. We hebben nu meer dan vroeger een zicht op ons klantenbestand. Nu weten we exact hoeveel mannen en vrouwen er komen winkelen, waar op het grondgebied ze wonen, wat hun gezinssamenstelling is,…. Dit biedt de mogelijkheid om in de toekomst gericht te kunnen inzetten op hun behoeften. “

“Daarnaast willen we dit jaar extra inzetten op het belang van gezonde voeding en extra inspanningen doen om meer lokale handelaars te betrekken”, zegt Yasmine Deghels.

Uit de evaluatie blijkt ook dat de klanten zelf de begeleiding als groot pluspunt ervaren.  De werking krijgt een extra stimulans dankzij de vrijwilligersploeg die zorgt voor de begeleiding tijdens het winkelen en door de sociale tewerkstelling van 3 medewerkers.  “En in ons toekomstig project in de Rijkswachtkazerne zal dat allemaal nog beter lukken” besluit Sarah Smeyers.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is