Nu vaart zetten achter doortrekking N41

Op 28 mei 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit
Ignace Verhaegen & Christoph D'Haese

Onze burgemeester Christoph D'Haese blijft ijveren voor het doortrekken van de N41. Ook gemeenteraadslid Ignace Verhaegen kaart de problematiek al jaren aan. "Zonder doortrekking van de N41 blijft er een groot probleem voor de leefbaartheid en de verkeersveiligheid in Gijzegem", vinden Chistoph en Ignace. 

De doortocht in Gijzegem is een enorm probleem - dat werd onlangs nogmaals pijnlijk duidelijk toen een gezin met twee kinderen betrokken raakte bij een zwaar ongeval. Als burgervader dringt Christoph D'Haese aan op actie: "De doortrekking ligt al jaren op tafel. Aalst is voor, net als Dendermonde en VOKA. Alleen Lebbeke blijft dwarsliggen. Er wordt gespeeld met mensenlevens".

Christoph weet dat de analyse hard klinkt, maar als het gaat over veiligheid wil hij niet zwijgen. "Als burgemeester heb ik het recht en zelfs de plicht om op te komen voor een veilige gemeente. Daarvoor is de doortrekking absoluut nodig. Iedereen weet dit ook". 

Gemeenteraadslid Ignace Verhaegen staat zij aan zij met de burgemeester. "Dagelijks daveren honderden vrachtwagens, op amper 100 meter van de school. We moeten de N41 doortrekken voor meer leefbaarheid en meer veiligheid. Er zijn ook economische argumenten, want bedrijven zoals Desso, VPK en Barry-Callebaut kampen nu met zeer gebrekkige toegankelijkheid". In de bedrijventerreinen Aalst-Gijzegem en Dendermonde-Hoogveld zijn tientallen bedrijven gevestigd, wat zeer zwaar weegt op de dorpskernen van Oudegem en Gijzegem. 

De N-VA wil nu vaart zetten achter het dossier. Er zit een rapport van het Vlaamse Agentschap Wegen en Verkeer in de pijplijn. Op basis daarvan moeten er nu eens eindelijk beslissingen genomen worden. "Laat ons eindelijk het algemeen belang voor de hele regio voorop stellen", klinkt het alvast bij N-VA Aalst.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is