Nieuwerkerken krijgt een groener kerkplein

Op 24 april 2019, over deze onderwerpen: Openbare werken

Gemeenteraadslid Pieter Cassiman (N-VA) heeft tijdens de gemeenteraad gepleit voor een groener plein aan de Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartskerk in Nieuwerkerken. Met succes, want schepen van Stadsvernieuwing Jean-Jacques De Gucht (Open VLD) heeft nu toegezegd om nog voor de zomer met concrete voorstellen te komen. “De zuidzijde van het kerkplein lijkt nu een betonnen vlakte, maar daar komt dus binnenkort verandering in”, zegt Cassiman tevreden. “Nieuwerkerken krijgt een groener kerkplein”.

Gemeenteraadslid Pieter Cassiman (N-VA) pleitte tijdens de gemeenteraad voor een vergroening van het kerkplein. Hij herinnerde de bevoegde schepen van Stadsontwikkeling aan de groene ambities van het bestuursakkoord en aan zijn eigen recente uitspraken over het zoveel mogelijk aanplanten van nieuwe bomen. Cassiman vond gehoor bij schepen De Gucht, die in zijn antwoord beloofde om tegen juni met concrete voorstellen te komen.

“De spiegelvijver met werkende fontein blijft behouden, maar er komt nu ook aan de zuidzijde van het plein meer groen”, zegt Cassiman. “Zo krijgt Nieuwerkerken een groener kerkplein, dat meer één geheel zal vormen. Het was een beetje een doorn in het oog, maar het wordt een echte groene blikvanger”.

Pieter Cassiman

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is