Nieuwe start voor de Retroraad

Op 2 mei 2023, over deze onderwerpen: Senioren

De COVID-periode heeft de seniorenverenigingen in het algemeen en onze seniorenadviesraad in het bijzonder geen deugd gedaan. Heel wat mensen haakten af, waardoor de werking en het voortbestaan in het gedrang kwamen. “Samen met onze seniorencoördinator zijn we dan ook op zoek gegaan naar geëngageerde 55-plussers om de adviesraad nieuw leven in te blazen en zo mee vorm te geven aan het nieuwe retrobeleid”, aldus retroschepen Caroline.

Een werkgroep, onder leiding van Jo Bekaert, gaf aan mee zijn schouders te willen zetten onder de uitbouw van het beleid voor de Aalsterse 55-plussers. De eerste stap die hiertoe moest worden gezet, was de aanpassing van de statuten van de adviesraad. De afgelopen gemeenteraad werden deze goedgekeurd. “Vanaf heden is Jo de nieuwe voorzitter van onze retroraad. Het is nu aan Jo en het dagelijks bestuur om het adviesorgaan verder samen te stellen”, deelt Caroline mee.

De voorbije decennia werd de ouderenraad en later de seniorenraad geleid door Christianne Roelandt, een immer gedreven dame die nu als voorzitter de fakkel doorgeeft. “Christianne is door iedereen gekend, was steeds op alle activiteiten aanwezig en voor iedereen in de weer. Ze heeft door haar groot engagement voor de senioren veel betekend. Ik wil haar dan ook uitermate bedanken voor haar lange en trouwe dienst als voorzitter”, zegt Caroline.

Aangezien er intussen ook op andere vlakken verder wordt gewerkt aan de uitbouw van het retrobeleid, zal de nieuwe retroraad onmiddellijk aan de bak moeten. “De vernieuwde retroraad komt precies op tijd”, volgens Caroline. “Binnen enkele weken worden de resultaten van het ouderenbehoeftenonderzoek, dat we vorig jaar hebben uitgevoerd, door de VUB voorgesteld. Deze resultaten zullen het fundament vormen waarop we het beleid kunnen verder bouwen. Alvast een eerste mooie opdracht waar de retroraad zijn tanden in kan zetten en als klankbord kan fungeren.”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is