Nieuw bedrijvenpark op de voormalige Dekaply-site

Op 19 december 2017, over deze onderwerpen: Ruimtelijke ordening

Dekaply site
Het stadsbestuur heeft groen licht gegeven voor de bouw van een KMO-bedrijvenpark op de terreinen van het vroegere Dekaply in Erembodegem. De bebouwing wordt gesloopt en de site wordt omgevormd om ruimte te bieden voor 10 functionele bedrijfsunits voor kleine en middelgrote ondernemingen. “We wakkeren het positieve investeringsklimaat in Aalst nog wat verder aan”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Caroline Verdoodt (N-VA).

De site van het vroegere Dekaply ligt deels in Erembodegem en deels in Denderleeuw. Op dit moment is het een verlaten industrieterrein van wel 7,5 hectare. Schepen van Ruimtelijke Ordening Caroline Verdoodt maakt werk van een grote herontwikkeling.

Op de site komt een KMO-bedrijvenpark, waar gedreven ondernemers kunnen werken aan hun droom. Het terrein wordt opgedeeld in kleinere units, op maat gesneden van de kleine en middelgrote ondernemingen die de ruggengraat zijn van onze economie. Er wordt een toegangsweg voorzien in het oosten van de site en voldoende voet- en fietspaden op het hele terrein, er komen ook de nodige parkeervoorzieningen en er zullen groenvoorzieningen zijn.

“Heel wat jonge ondernemingen zullen hun weg vinden naar deze mooie locatie”, zegt schepen Caroline. “We hebben gezorgd voor een duurzame herinrichting, want we hechten veel belang aan een aantrekkelijk investeringsklimaat in Aalst”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is