N-VA vraagt aandacht voor veiligheid fietsers

Op 22 oktober 2016, over deze onderwerpen: Fietsbeleid, Veiligheid

N-VA Groot Aalst vraagt aandacht voor de veiligheid van fietsers in onze stad. In de donkere wintermaanden wordt er extra gesensibiliseerd rond goede fietsverlichting. “Wie kwetsbaar is op de weg, moet goed zichtbaar zijn”, zegt gemeenteraadslid Caroline De Meerleer.

Er gebeurt al veel rond verkeersveiligheid in Aalst. De Stad heeft al verschillende acties gelanceerd om kinderen en jongeren bewust te maken van de gevaren in het verkeer. Zo was er de fietspoolweek en de educatieve verkeerskoffer, die er mede dankzij de inspanningen van serviceclub Kiwanis gekomen is. Begin november komt er binnen het kader van de grote mobiliteitscampagne “Aalst ontknoopt” ook nog een infosessie voor ouders: “SOS mijn kind op de fiets”.

Raadslid Caroline vraagt bijzondere aandacht voor fietsverlichting. In de winter begeven nog altijd veel fietsers zich op de weg zonder voldoende verlichting. “Goede lichten kunnen ongevallen vermijden”, zegt Caroline. “Fietsers beseffen het gevaar niet van fietsen zonder licht. Chauffeurs weten vaak niet hoe ze moeten anticiperen op fietsers die mogelijk slecht zichtbaar zijn. Extra sensibilisering zou zeer welkom zijn”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is