N-VA maakt energielening renteloos voor iedereen

Op 23 juni 2016, over deze onderwerpen: Energie

Élke Aalstenaar zal binnenkort een renteloze energielening kunnen aangaan bij de Stad. Tot nu was de energielening alleen renteloos voor personen met een laag inkomen. Onder impuls van de 5 N-VA-bestuurders in de Raad van Bestuur van vzw BEA komt daar nu verandering in.

N-VA Groot-Aalst wil zoveel mogelijk mensen stimuleren om te investeren in energievriendelijke toepassingen. Dat is de beste manier om de doelstellingen van het Klimaatactieplan op tijd te halen. Een renteloze energielening is een krachtige impuls voor groene investeringen, maar tot nu konden alleen Aalstenaars met een laag inkomen aanspraak maken op zo een renteloze energielening.

Tijd om een tandje bij te steken, vond N-VA, en dus stelden onze bestuurders bij vzw BEA voor om het voordeel te verruimen voor alle Aalstenaars, ongeacht inkomen. Ook mensen met een hoger inkomen zullen een renteloze energielening kunnen afsluiten bij de Stad. "We schakelen een paar versnellingen hoger", zegt Marie-Claire Verschuere, die namens N-VA bestuurder is bij vzw BEA. "De drempel voor groene investeringen wordt zo veel lager".

Gemeenteraadslid David Coppens: “Deze maatregel komt iedereen ten goede, maar we doen dit vooral vanuit milieuoogpunt. We zetten hiermee verder broodnodige stappen in het realiseren van de doelstellingen van het klimaatactieplan.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is