Monumentale gedenkplaten in ere hersteld

Op 20 september 2016, over deze onderwerpen: Erfgoed

De monumentale gedenkplaten aan de inkom van het oude stadhuis zijn in ere hersteld. Schepen van Erfgoed Karim Van Overmeire investeert in een opfrissing van alle oorlogsmonumenten en gedenktekens op Aalsters grondgebied. Gemeenteraadslid Caroline De Meerleer juicht de inspanningen toe: “Het resultaat is echt verbluffend”.

De verhuis van de stadsdiensten naar het Nieuw Administratief Centrum maakt veel mogelijk in Aalst. Zo werd het eindelijk mogelijk om 8 marmeren gedenkplaten in hun monumentale glorie te herstellen. Gemeenteraadslid Caroline vroeg al in november 2015 naar een restauratie van de prachtige gedenkplaten. “Iedereen die een bezoek brengt aan de inkom van het stadhuis kan zelf vaststellen hoe indrukwekkend de restauratie is”.

Schepen Karim besloot naar aanleiding van 100 jaar Eerste Wereldoorlog om alle monumenten en gedenktekens in ere te herstellen. “We merken dat dit echt gewaardeerd wordt”, zegt Karim. “De namen op de gedenkplaten zijn immers vaders, grootvaders of ooms van nog levende Aalstenaars”.

Tegen november 2018, honderd jaar na het einde van de Eerste Wereldoorlog, moeten alle monumenten er weer netjes bij staan.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is