Mijlbeek wordt gezellige ‘zorgwoonwijk’

Op 28 juni 2019, over deze onderwerpen: Ruimtelijke ordening

Caroline Verdoodt
De gemeenteraad heeft het Ruimtelijk Uitvoeringsplan ‘Mijlbeek’ voorlopig goedgekeurd. Alweer een stap vooruit om van Mijlbeek een gezellige ‘zorgwoonwijk’ te maken, met goed toegankelijke publieke ruimtes en huizen waar je zonder zorgen oud kan worden. “Het wordt een levendige wijk”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Caroline Verdoodt. 

Het stadsbestuur werkt aan een toekomstplan voor de wijk Mijlbeek. De procedure komt in een vergevorderd stadium met de voorlopige vaststelling van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP).

Schepen van Ruimtelijke Ordening Caroline Verdoodt wil van Mijlbeek een ‘zorgwoonwijk’ maken: een gezellige woonbuurt, waar veel aandacht is voor mensen die extra zorg nodig hebben. Zo moeten er woningen komen die ‘levensloopbestendig’ zijn: de huizen moeten aangepast zijn aan ouder wordende bewoners, die graag zelfstandig blijven wonen. De Florasite wordt van een KMO-zone omgevormd tot een zone voor wonen, met aangepaste zorg en alle bijhorende functies.

“We zetten sterk in op woon- en leefkwaliteit”, zegt schepen Caroline. “Zo gaan we het zwembadpark vergroten en trekken we volop de kaart van goede fietsvoorzieningen. Mijlbeek wordt meer dan ooit een gezellige wijk met plaats voor ontmoetingen en terrasjes.”

Op 8 juli wordt er een infomoment georganiseerd voor de buurtbewoners en alle andere geïnteresseerden. Nog tot 5 september kan iedereen opmerkingen bij de plannen indienen. De gemeenteraad kan het RUP dan wellicht in december definitief vaststellen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is