Met gids op sleeptouw in de carnavalswerkhallen

Op 31 januari 2024, over deze onderwerpen: Carnaval, Toerisme

“As de peiremeiles arriveiren tein komt carnaval e stiksken dichterboi”, drukt het gevoel uit van menig Aalstenaar. Aanstaande vrijdag opent de foor, maar intussen bereiden de carnavalisten al maanden in de werkhallen of in het stikkot onze prachtige stoet voor. “Het vakmanschap dat Aalstenaars in zich hebben, is uniek. Het wauw-gevoel wordt nog groter als je het verhaal erachter kent. En wie kan dat verhaal beter vertellen dan onze Aalsterse gidsen?”, zegt schepen van Toerisme Caroline De Meerleer (N-VA).   


De carnavalswerkhallen is de plaats in Aalst waar er momenteel de meeste bedrijvigheid heerst. Telkens wanneer je een deur van de hallen opentrekt, kijk je met open mond naar de praalwagens die carnavalsgroepen aan het creëren zijn. Dus tijd om een blik achter de gevels van die hallen te werpen. Daarom biedt Visit Aalst vijf verschillende rondleidingen met gids aan: drie avondrondleidingen in de carnavalswerkhallen (donderdag 1, vrijdag 2 en woensdag 7 februari) en twee namiddagrondleidingen, waarbij zowel de werkhallen als de carnavalsexpo in ’t Gasthuys worden bezocht (zaterdag 3 en zondag 4 februari). “De gidsen dompelen de bezoekers volledig onder in hoe zo’n wagen tot stand komt, de verschillende technieken die worden gebruikt, de onderwerpen die aangesneden worden, … Met een gids zie en ontdek je aspecten van een praalwagen die je bij een individueel bezoek niet altijd ziet”, zegt De Meerleer uit ervaring. 


Een gegidste rondleiding kost 5 EUR per persoon. Inschrijven kan via https://www.visit-aalst.be/nl/rondleidingen-met-gids/rondleiding-van-de-...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is