Laat uw energiefactuur nakijken!

Op 12 april 2016, over deze onderwerpen: Energie

Gemeenteraadslid David Coppens (N-VA) kaart misleidende verkooptechnieken van energieleveranciers aan en roept op om de energiefactuur te laten herbekijken via vzw BEA.

De in onderzoeksjournalistiek gespecialiseerde nieuwswebsite, Apache, beschuldigt er energieleveranciers zoals Electrabel, Essent en Luminus van hun klanten te misleiden om het hoogste tarief te kunnen aanrekenen. De bedrijven zouden bedenkelijke verkooptechnieken gebruiken zoals het enkel online beschikbaar stellen van de goedkoopste producten en het verplichten van domiciliëring. Gemeenteraadslid David Coppens (N-VA) diende een schriftelijke vraag in aangaande deze problematiek.

Gemeenteraadslid David Coppens: “In 2014 liep er een campagne vanuit de FOD Economie om de consument aan te zetten verschillende energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Onze stad nam deel en hielp via vzw BEA de burgers verder met al hun vragen. Blijkbaar zijn de verkooptechnieken vandaag nog altijd niet koosjer en daarom diende ik een vraag in of de burgers zich nog steeds kunnen beraden bij vzw BEA en de stad.”

Om hun beschuldigingen te staven had Apache verschillende gesprekken met ex-verkoopmedewerkers die een beeld gaven over de technieken en praktijken die ze dienden toe te passen om zo de duurste tariefformules te promoten en niet de goedkoopste.

“Uit de antwoorden op mijn vraag blijkt dat vzw BEA de dienstverlening zelf verderzet en burgers nog steeds hun factuur kunnen laten nakijken door de dienst. Ook fungeert de stad al sedert 2011 als loket voor de groepsaankoop Groene Stroom van de Provincie Oost-Vlaanderen, waar burgers mogelijks een lager tarief kunnen bekomen.” aldus nog gemeenteraadslid David Coppens.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is