in memoriam Jan Caudron

Op 30 mei 2023

Naar aanleiding van het overlijden van Jan Caudron sprak de burgemeester tijdens de gemeenteraad van dinsdag 30 mei de raadsleden toe.

Jan Caudron werd 86 jaar en heeft een groot deel van zijn leven op de politieke barricades gestaan. Eerst als gemeenteraadslid voor de Volksunie in Aalst (van 1965 tot 1990),  waar hij in 1977 ook schepen was, en later als volksvertegenwoordiger in de Belgische Kamer van Volksvertegenwoordigers (1977-1995). Vanaf oktober 1980 tot mei 1995 was hij lid van de Vlaamse Raad, de opvolger van de Cultuurraad en de voorloper van het huidige Vlaams Parlement. Na zijn verhuis van Aalst naar Erpe-Mere zetelde hij ook in Erpe-Mere als gemeenteraadslid tot 2000. Nadien nam Jan Caudron afscheid van de actieve politiek.

Met het heengaan van Jan Caudron verliezen we een eertijds belangrijk en invloedrijk politicus, iemand die zeker zijn stempel heeft gedrukt op de Aalsterse politiek, en bij uitbreiding meer dan een steentje heeft bijgedragen aan de politieke emancipatie van Vlaanderen. Hij deed dat vanuit een idealistische insteek, Vlaanderen en de Vlamingen ten bate.

Jan Caudron was niet alleen een idealistisch en hardwerkend politicus, hij was ook een fijn mens. Een Grote Mijnheer in al zijn aspecten. Onze gedachten en onze steun gaan nu in de eerste plaats naar diens echtgenote, kinderen en kleinkinderen.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is