Geen groen licht voor sociaal project Weyveld

Op 2 juli 2021, over deze onderwerpen: Gebiedsgerichte Werking, Ruimtelijke ordening

 De Aalsterse gemeenteraad geeft geen goedkeuring voor de aanleg van de wegen en de afschaffing van een buurtweg die nodig zijn voor de ontwikkeling van een sociaal woonproject in de Kasteelstraat in Hofstade. Hierdoor kan er geen omgevingsvergunning afgeleverd worden.

De sociale huisvestingsmaatschappij Denderstreek wil in de Kasteelstraat en Weyveld in Hofstade een nieuw sociaal woonproject realiseren. Hiervoor werd een aanvraag ingediend voor het verkavelen van gronden voor de bouw van 188 sociale woningen, de aanleg van nieuwe wegen en publieke ruimte en de afschaffing van buurtweg nr. 56. 

De gemeenteraad heeft nu beslist om het nieuwe rooilijnplan en de aanleg van de nieuwe wegenis niet goed te keuren. Het is zo het tweede dossier voor een sociaal woonproject in Hofstade dat er voorlopig niet kan komen.

Caroline Verdoodt, schepen van Ruimtelijke Ordening, licht toe waarom de Stad niet akkoord gaat. “Een aantal bezwaren van buurtbewoners zijn terecht, we kunnen niet anders dan dit gemeenteraadsdossier weigeren. In de oorspronkelijke aanvraag ontbraken immers de correcte plannen van de nieuwe wegenis. Zo was het tracé van de aanwezige buurtweg niet aangeduid op de ingediende plannen. De aangepaste plannen werden pas later na het openbaar onderzoek toegevoegd. Het decreet gemeentewegen en het omgevingsdecreet zijn hierin duidelijk.  Derden/buurtbewoners dienen correct en volledig geïnformeerd te worden, door het ontbreken van de juiste plannen tijdens het openbaar onderzoek werden de rechten van derden geschaad en werd de procedure niet gevoerd conform de geldende regelgeving.”

De omgevingsaanvraag kan zonder goedkeuring van deze zaken, geen verder verloop kennen. Deze aanvraag kan daarom ook niet langer tot een omgevingsvergunning leiden. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is